5.2.11

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία αλληλεγγύης με τα Hip Hop/Dubstep συγκροτήματα του Solidarity Festival στην πλατεία Εξαρχείων απόψε Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 9.30.






















Η Πρωτοβουλία Πολιτικών Προσφύγων από Ιράν & Παλαιστίνη και το Κενό Δίκτυο καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία αλληλεγγύης με τα Hip Hop/Dubstep συγκροτήματα του Solidarity Festival στην πλατεία Εξαρχείων απόψε Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 9.30.

Ανακοίνωση από το Κενό Δίκτυο 
για τον αποκλεισμό του Πολυτεχνείου 
το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Το απώτερο ιδεώδες του Δυτικού πολιτισμού είναι το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η ολοκληρωτικού τύπου επίθεση της κυβέρνησης, του κράτους, της ελίτ και των ΜΜΕ απέναντι στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών της Νομικής συνεχίστηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 στο Πολυτεχνείο. Από τον Ιανουάριο και με την συμπαράσταση καθηγητών και φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου 40 μετανάστες από την Παλαιστίνη και 40 από το Ιράν δημιούργησαν σε δύο αίθουσες  του κτιρίου Γκίνη στο Ε.Μ.Π.  δημόσιους χώρους αντίστασης για να υπερασπιστούν το χρόνιο και δίκαιο αίτημα τους για παροχή πολιτικού ασύλου.     

 Η καταστροφή του κάμπινγκ διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν μπροστά την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η επίθεση της αστυνομίας ενάντια σε γυναίκες και παιδιά μπροστά το Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» και η απαξιωτική άρνηση του υπουργού να συναντήσει τους εκπροσώπους τους ανάγκασε τους αγωνιζόμενους μετανάστες να καταφύγουν στο Πολυτεχνείο και να ζητήσουν την συμπαράσταση των φοιτητών, των καθηγητών και όλων των ευαισθητοποιημένων και αγωνιζόμενων κοινωνικών υποκειμένων.

 Η απάντηση του πρύτανη του Πολυτεχνείου ήταν για άλλη μια φορά σύμφυτη με την νοοτροπία των κυρίαρχων , οι οποίοι αποτέλεσαν τους τέσσερις τελευταίους αιώνες την πιο δολοφονική και απάνθρωπη οικονομική και πολιτισμική κοινωνική τάξη στην ιστορία της ανθρωπότητας.  Την κυριαρχία, τα συμφέροντα, τις νοοτροπίες και τους μηχανισμούς εξουσίας των κυρίαρχων προστατεύει η θέση του πρύτανη σε όλα τα πανεπιστήμια και τις απάνθρωπες νοοτροπίες τους αναπαράγει. Ο αγώνας για την ελευθερία θα περάσει σίγουρα και από την καταστροφή των θέσεων εξουσίας , των προνομίων μέσα στο πανεπιστήμιο και την απελευθέρωση της γνώσης από την επιβεβλημένη μέσα στους αιώνες φεουδαρχία της ακαδημίας  

Έτσι είδαμε, στις αρχές αυτής της εβδομάδας, τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου  πρώτα να διατάζει τους φύλακες να εκκενώσουν τους χώρους αγώνα των μεταναστών και να πετάξουν στα σκουπίδια όλο το πληροφοριακό υλικό των Παλαιστινίων επιβάλλοντας τους να μεταφέρουν το κέντρο αγώνα σε ένα τρισάθλιο και βρώμικο υπόγειο μέσα στο Πολυτεχνείο. 

Έπειτα είδαμε τον κ. Πρύτανη να συνεδριάζει κρυφά με τους αντιπρυτάνεις και συγκεκριμένους καθηγητές και να παίρνει την απόφαση κλειδώματος του Πολυτεχνείου και πρόσκλησης των ΜΑΤ για τον αποκλεισμό των μεταναστών και των αλληλέγγυων κάνοντας αδύνατη την έξοδο και την είσοδο στους χώρους του Πολυτεχνείου και απαγορεύοντας παράλληλα όλες τις άλλες πολιτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες του διημέρου στον ίδιο χώρο με σκοπό να αποτρέψει την συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταναστών που είχαν οργανώσει η ίδιοι οι μετανάστες με την συμπαράσταση της ομάδας πολιτισμικών ακτιβιστών Κενό Δίκτυο. 

Είδαμε τον πρύτανη και την εκπαιδευτική ελίτ να εκδίδει επίσημες ανακοινώσεις προς την αστυνομία και το Υπουργείο Παιδείας παρακάμπτοντας τα επίσημα όργανα του Πολυτεχνείου και την γνώμη των φοιτητών και να μετατρέπει τελικά το ίδρυμα του Πολυτεχνείου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.

Με την πρόσκληση των ΜΑΤ από τον Πρύτανη κ. Σιμόπουλο και με την σύμφωνη γνώμη της αηδιαστικής συντηρητικής πλειοψηφίας των καθηγητών, που θεωρεί το Πολυτεχνείο φέουδο και τους αγωνιζόμενους μετανάστες και ντόπιους αλληλέγγυους ως μια ανοιχτή πληγή από την οποία πρέπει να απαλλάξει άμεσα το φέουδο της χρησιμοποιώντας όλα τα ανελέητα μέσα που έχει στην διάθεση της, η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου μετέτρεψε το Πολυτεχνείο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης φανερώνοντας ξεκάθαρα το αληθινό της πρόσωπο και εκφράζοντας με απόλυτη ειλικρίνεια το όραμα που ετοιμάζει η πνευματική ελίτ αυτού του τόπου για τα ταπεινά και υπάκουα τέκνα της.

Η αντίδραση του καθένα μας και όλων αυτών των χιλιάδων ανθρώπων που αναμένονταν να πλαισιώσουν την συναυλία αλληλεγγύης υπέρ των μεταναστών, στην ενορχηστρωμένη απαγόρευση ελεύθερης κοινωνικής συνάθροισης που επιβάλει το Πολυτεχνείο και στην δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης μας είναι ένα ερώτημα που μένει ανοιχτό αλλά σίγουρα δεν θα μείνει αναπάντητο. 

Κείμενο των Πολιτικών Προσφύγων 
από Ιράν & Παλαιστίνη

Αγαπητοί φίλοι, 
εμείς, οι 42 Ιρανοί & 40 Παλαιστίνιοι πολιτικοί πρόσφυγες, συγκεντρωθήκαμε στις 18/11/2010 μπροστά από το κτίριο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά διεκδικώντας πολιτικό  άσυλο, το οποίο δικαιούμαστε σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης του 1951. Έπειτα από τις βίαιες επιθέσεις της Αστυνομίας, την εκδίωξη μας και την καταστροφή όλων μας των πραγμάτων, τους τραυματισμούς μπροστά στο Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» και την άρνηση του Υπουργού να δεχθεί να μας συναντήσει, εγκατασταθήκαμε στο Πολυτεχνείο με την υποστήριξη φοιτητών και καθηγητών. Φοιτητές και νεολαία από την  Ελλάδα εκφράζουν με όλη τους την καρδιά την αγάπη και την στήριξη τους στον δίκαιο αγώνα μας.
  
Οι πολιτικοί πρόσφυγες από το Ιράν έχουμε έρθει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα εξαιτίας της καταπίεσης που δεχόμαστε από το απάνθρωπο ισλαμικό καθεστώς του προέδρου του Ιράν. Φοιτητές, εργάτες ακόμα και γυναίκες και παιδιά, διωκόμαστε, βασανιζόμαστε και συχνά οδηγούμαστε στο θάνατο με λιθοβολισμό, απαγχονισμό και εκτέλεση.   

Εμείς οι πρόσφυγες από την Παλαιστίνη αγωνιζόμαστε εδώ και 63 χρόνια για την ελευθερία της Παλαιστίνης. Το Ισραηλινό κράτος   σκοτώνει και φυλακίζει χιλιάδες παιδιά, άντρες και    γυναίκες στην Γάζα, στην Δ. Όχθη και στους καταυλισμούς Παλαιστινίων στο Λίβανο και την Συρία. Ζώντας   καθημερινά σε απάνθρωπες συνθήκες και αντιμετωπίζοντας το τρόμο του πολέμου, του θανάτου και της  φυλάκισης   αποφασίσαμε να ζητήσουμε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. 

Έτσι, όλοι εμείς μαζί κάνουμε αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτά που δεν έχουμε μέχρι στιγμής: Ελευθερία και Δικαιοσύνη.                           

Αν δεν εισακουστεί το αίτημα μας θα ράψουμε τα στόματα μας και θα προχωρήσουμε σε απεργία πείνας. Η απάνθρωπη στάση της Κυβέρνησης και της Αστυνομίας δεν αρμόζει σε αυτή την χώρα και τους ανθρώπους της. 

Δεν ήρθαμε στην Ελλάδα για να ζήσουμε εις βάρος κανενός. Το μόνο που απαιτούμε είναι πολιτικό άσυλο και Ελευθερία. Είμαστε αδέλφια σας και σας ζητάμε να στηρίξετε το δίκαιο αίτημα μας .                            

Σας ευχαριστούμε,                                                               
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ  
Ε.Μ. Πολυτεχνείο — Φεβρουάριος 2011

1 comment:

Aλληλέγγυος said...

Παιδιά δηλαδή η συναυλία θα γίνει όχι στο ΕΜΠ αλλά στη πλατεία απόψε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...