30.1.16

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ: Nα επιτεθούμε στην επιβεβλημένη αποβλάκωση!





Την Παρασκευή 29/1/2016 το Κενό Δίκτυο στήριξε με καλλιτέχνες της ομάδας και καλεσμένους του την εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης που οργάνωσε η Συνέλευση του Κενταύρου από την Ν.Φιλαδέλφεια. Η εκδήλωση είχε πολύ καλά οργανωμένη και ισχυρή περιφρούρηση, πολύ κόσμο και έως τις 5 το βράδυ δεν είχε προκύψει το παραμικρό πρόβλημα. Δυστυχώς εκείνη την ώρα δύο νεαρά άτομα συνεπλάκησαν σε καβγά με μια ομάδα 6-7 ατόμων για ασήμαντο λόγο και μετά από λίγο το ένα άτομο από τα δύο βρέθηκε μαχαιρωμένο στο πόδι ενώ η άλλη παρέα εξαφανίστηκε. Αμέσως το πάρτυ σταμάτησε, ο κόσμος ενημερώθηκε για το αποτρόπαιο γεγονός και άρχισε να αποχωρεί απογοητευμένος ενω σύντροφοι από την περιφρούρηση και από τις δύο ομάδες φρόντισαν τον τραυματία, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν ασθενοφόρο. Την επόμενη μέρα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον τραυματία στο νοσοκομείο ενημερωθήκαμε πως ο καβγας ξέσπασε εντελώς ξαφνικά και αναίτια  καθώς οι δύο προσπαθούσαν απλά να περάσουν ανάμεσα στους υπόλοιπους και ο ένας σκούντησε τον άλλον. Αν και το τραύμα ήταν σοβαρό το παιδί αναρρώνει και δεν συντρέχει κάποιος άλλος κίνδυνος για την υγεία του.

 Δυστυχώς...πράγματι, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα πολλά προβλήματα σε αυτό τον κόσμο μέχρι να θεωρήσουμε το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα επιτυχημένο ή να αισθανθούμε ότι ζούμε σε "ιδανικές συνθήκες συνύπαρξης". Τα πάρτυ, οι μαζώξεις, τα φεστιβάλ, οι πλατείες, οι διαδηλώσεις δεν βρίσκονται σε έναν "άλλο κόσμο", αναπνέουν τον ίδιο τοξικό αέρα που διαπνέει όλες τις σχέσεις μας εδώ που ζούμε. Υπάρχει πολύ βία, πολλά ψυχολογικά κόμπλεξ, πολύς ρατσισμός, πολλές κρυμμένες εντάσεις, πολύ μίσος, πολύ ηλίθια χρήση εθιστικών ναρκωτικών, πολύ κοκαΐνη, ηρωίνη και χάπια διάφορα, πολλοί μάτσο-τσαμπουκαλεμένοι τύποι που όταν συναντιούνται μεταξύ τους παίζουν το κεφάλι τους σε ηλίθιους καβγάδες και παράλογες πράξεις. 

Υπάρχουν πολλά ψέματα, πολλές φήμες, πολλές μαλακισμένες συμπεριφορές, το ύφος του καθένα, η αποχαύνωση, η αποξένωση, η εγωπάθεια. Υπάρχουν επίσης πολλοί, που περιμένουν να επανεπιβεβαιώσουν την παραίτηση και την αδιαφορία τους, καραδοκούν για να δουν τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας να αποτυγχάνουν και να χανόμαστε και εμείς μέσα στην επιβεβλημένη αποβλάκωση και την γενικευμένη απάθεια. 
Όλα αυτά τρυπώνουν μέσα στα πάρτυ, τα πάρκα, και τις λεωφόρους όπως τρυπώνουν μέσα στις καρδιές μας, στις μέρες και τις νύχτες μας, τρυπώνουν από παντού, από την τηλεόραση, απ' τις αυλές των σχολείων και των πανεπιστημίων, τους χώρους εργασίας, από τις κεντρικές πλατείες και τα περίχωρα, από τις κυριλέ περιοχές και από τις φτωχογειτονιές του κόσμου. 

Το να επιτεθούμε στην προσωπική μας ηλιθιότητα και στην μαζική αποβλάκωση απαιτεί την πολιτισμική δράση πολλών και διαφορετικών πρωτοβουλιών, απαιτεί πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, απαιτεί την εντατική πολιτισμική εργασία πολλών ανθρώπων. 

Δεν θα θυσιάσουμε καμιά πλευρά της Ελευθερίας για χάρη της "τάξης" και της ευπρέπειας, δεν θα γίνουμε πολιτοφυλακή, δεν θα εξαναγκάσουμε κανένα να δεχθεί τις απόψεις μας. Εμείς όμως, με όλους τους φίλους μας, θα προσπαθήσουμε να αντισταθούμε στην αποβλάκωση, την εγωπαθή βία, την μικροαστική δουλικότητα, τον ελιτίστικο σνομπισμό και την αποκτήνωση που παράγει και μας επιβάλει αυτό το πολιτισμικό, οικονομικό και πολιτικό μόρφωμα μέσα στο οποίο αναγκαστήκαμε να ζούμε.

Θα προσπαθήσουμε να βρούμε όλους τους πιθανούς τρόπους, για να αλλάζουμε μέσα από την δράση μας και τις Δημόσιες Εφήμερες Αυτόνομες Ατμόσφαιρες, αυτή την συνθήκη. 
Σε ένα Κόσμο που οδηγείται στην καταστροφή απ’ τους ηγέτες και τους καθοδηγητές του, ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από την αυτό-καταστροφή είναι να αγωνιστείς για την καταστροφή του συστήματος, και αυτό είναι που προσπαθούμε μέσα από δεκάδες μικρές και μεγαλύτερες δράσεις.

Να καταστρέψουμε την άγνοια, την εκμετάλλευση, την αλλοτρίωση, τον ατομικισμό, την αδιαφορία, τον ρατσισμό, να καταστρέψουμε αυτό το καταστροφικό οικονομικό και κυβερνητικό σύστημα και να αποτινάξουμε μέσα από την καρδιά μας τους νόμους του, τις ιδέες του, τις λανθασμένες επιλογές του, τις αυταπάτες του και τους ψεύτικους περιορισμούς του. Ελπίζουμε μέσα στα χρόνια να ταξιδέψουμε μαζί και να βρούμε συμμάχους, συντρόφους, εραστές και φίλους που να μπορούμε να πολεμάμε μαζί.

ΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ,
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


ΚENO ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.blogspot.com 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...