30.4.09

5th LEGALIZE IT FESTIVAL SATURDAY 2 MAY + FRIDAY 8 / SATURDAY 9 MAY 2009 ATHENS GREECE











KENO DIKTYO
Void Network
http://voidnetwork.blogspot.com

Legalize it Festival
Against All Prohibition
Against All Addictions
this year will take place in 3 days
Saturday 2 May
Friday 8 May
and
Saturday 9 May 2009

this announcement is for the first day of the Festival>>>>>>>>>>>

Saturday 2 May 2009
Global day for new effective politics about the problem of drugs and for the legalization of marihuana

18.00 > KLAYTHMONOS sq.
20.00-22.00>
STREET PARADE (Klauthmonos- Thisio)bring your masks, your crazy clowns smiles,your best feelings for a great party demonstartion!
DJs on the road: Espeekay, FUNXION, H2O, Urban Danja, Kernelcoremode






>>>>>22.00> THISIO
live concert










intro space out d.j.set:
SISSY STARDUST
&
CRYSTAL ZERO
+
LIVE CONCERT:
RODES
ONE DROP

+
dj set
ANNA MYSTIC
+
visual Void art projections
by
VOID OPTICAL
ART LABORATORY
+KINOMATIK
+GLOBAL EYE
(england Void Network collective)




FOR ALL INFO ABOUT THE FESTIVAL:
supported by:
Iliosporoi, Void Network (ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ), Filoi tou Anthropou, Oikologoi Prasinoi, Eleutheriakos Sundesmos Apeksartisis,Neoi Prasinoi, Amesi kallitexniki Parembasi, ASH IN ART, Greek Cannabis Society, Rastavibe,
1 STEP FORWARD, Natural High Family, SUB & DUB

http://www.voidnetwork.blogspot.com
http://www.iliosporoi.net
http://www.elefsyna.org
http://www.ecogreens.gr http://www.neoiprasinoi.blogspot.com http://ashinartfriends.blogspot.com

EVENT REPORT>>>>>:
More than 6000 people came in the center of Athens to demonstrate in the public space their solidarity to all people of this world that suffer from the unjust and ignorant laws about the "drugs problem"...It was a beautifull demonstration-street parade in the afternoon that started with 200 people and ended with more than 500 people dancing, shouting for Legalize Marihuana, move the banners and the flags, attracting people to come and join tha underground libertarian movement! 4 hours after the street-parade ended in the concert area...

...D.J. Sissy Stardust and D.J. Crystal Zero started the concert with eclectic electronica, space electro dub and ethnic vibes, and then the band Rodes played their crazy sound mix of hip-hop, freestyle, indie rock and political lyrics. After that Anna Mystic spinned original Jamaican vinyls and dub out spiritual sounds and then One Drop appeared on the stage and played an explosive reggae dub set for more than 2 hours...D.J. Monkey Man conclude the night with an original sound dub set mixed with freestyle and crazy vibes...All the concert had the great spiritual enhancement of the visual projections created especialy for the Legalize it Festival and performed in live mix by Void Optical Art Laboratory, Kinomatik and Global Eye (London Void Network cell). All these 6000 people had some great collective feelings, shared a wonderfull night and everybody is ready now for the next weekend that will bring us in a great park with lake and fields and dreams and visions! See you there!






CALL FOR LEGALIZATION OF CANNABIS
AND CHANGE OF POLITICS ABOUT THE
PROBLEM OF DRUGS (in Greek language):

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙ «ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»
Η χρήση ουσιών και η εξάρτηση από αυτές δεν αντιμετωπίζεται με καταστολή. Ενώ οι αντιλήψεις της κοινωνίας σταδιακά αλλάζουν καθώς ο χρήστης ουσιών δεν είναι πλέον το περιθωριακό άτομο που θεωρείτο πριν από 30 χρόνια και η ανοχή βρίσκει έδαφος στη νοοτροπία του μέσου πολίτη, οι πολιτικές παραμένουν αναχρονιστικές και δογματικές αφού εξακολουθούν να θεωρούν παραβάτες ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. Η πολύχρονη εμμονή στην απαγορευτική προσέγγιση και την ποινική αντιμετώπιση ενός φαινομένου, που είναι πλέον ευρύτατα διαδεδομένο σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, έχει φέρει μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα.

Το μοντέλο της ποτοαπαγόρευσης που εφαρμόσθηκε στην Αμερική τον προηγούμενο αιώνα, χάρη στο οποίο άνθησαν η Μαφία, το παράνομο εμπόριο και στη συνέχεια το μονοπώλιο της βιομηχανίας του αλκοόλ, φαίνεται να αναπαράγεται μέσα από τον λεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών», ένα ακόμα υπερατλαντικό δόγμα μηδενικής ανοχής που τα τελευταία 30 χρόνια γέννησε τα ΚΑΡΤΕΛ και οδήγησε σε γιγάντωση του παράνομου εμπορίου, σε αύξηση της κατανάλωσης τοξικών ουσιών, σε κατασπατάληση υπέρογκων κονδυλίων για την αστυνόμευση και την ποινική αντιμετώπιση των χρηστών, αλλά και σε περισσότερα θύματα, νέους χρήστες και αυξημένη εγκληματικότητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, στην παράνομη βιομηχανία «ναρκωτικών» διακινούνται τετρακόσια δισ. ευρώ το χρόνο ή δώδεκα χιλιάδες ευρώ το δευτερόλεπτο! Και το κόστος του πολέμου «εναντίον» τους είναι δεκαπέντε δισ. το χρόνο ή σαράντα εκατομμύρια ευρώ την ημέρα! Ένα κολοσσιαίο κεφάλαιο, το οποίο κάνει τη διαφθορά της Πολιτείας το πιο σίγουρο εργαλείο για την συντήρηση και επέκτασή του.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες και παρά το κυρίαρχο απαγορευτικό- κατασταλτικό μοντέλο, αρκετές χώρες της Ευρώπης άφησαν στην άκρη αυτή τη προσέγγιση και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των «ναρκωτικών» μέσα από μια ριζοσπαστική αναθεώρηση των πολιτικών και της νομοθεσίας τους. Χώρες όπως το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αγγλία, το Βέλγιο και η Ελβετία ακολούθησαν το πείραμα της Ολλανδίας και προώθησαν μια αντι-απαγορευτική προσέγγιση που δίνει έμφαση στην πρόληψη και στον έλεγχο των επιπτώσεων στον άνθρωπο, τη κοινωνία και την οικονομία.

Η χρήση ουσιών σε αυτές τις χώρες αντιμετωπίζεται με βάση την αρχή της μείωσης της βλάβης εστιάζοντας, στην αποποινικοποίηση του χρήστη και την απεξάρτησή του από τα παράνομα κυκλώματα εμπορίου, στο διαχωρισμό των ουσιών σε μη-τοξικές («μαλακά ναρκωτικά») και τοξικές («σκληρά ναρκωτικά») ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, στη νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και καλλιέργειας μικροποσοτήτων κάνναβης, την ελεγχόμενη κλινικά χορήγηση ηρωίνης, υποκατάστατων και καθαρών συνέργων για συντήρηση των εξαρτημένων ατόμων και σταδιακή απεξάρτησή τους, αλλά και την κλινική χορήγηση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά από τις επίσημες ανακοινώσεις των χωρών αυτών αλλά και από πρόσφατες επιστημονικές και δημοσιογραφικές έρευνες: Μείωση των χρηστών νεαρής ηλικίας, σταθεροποίηση των χρηστών ηρωίνης σε μεγαλύτερες ηλικίες, μείωση της σχετικής εγκληματικότητας και των θανάτων και μεγάλη μείωση της κοινωνικής και οικονομικής αιμορραγίας από την πεσμένη παραβατικότητα και τα μειωμένα έξοδα καταστολής. Με επίσημα στοιχεία της Ολλανδικής Κυβέρνησης έχει σημειωθεί μείωση ακόμα και 80% στους νέους χρήστες ηρωίνης.



Στην Ελλάδα όμως εξακολουθούμε να μην μαθαίνουμε από τις εμπειρίες και καλές πρακτικές άλλων χωρών (Γενική Διεύθυνση Υγείας και Προστασίας Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -2008- ΠΕΡΙΛΗΨΗ, ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ). Η κάνναβη εξακολουθεί να είναι το ναρκωτικό που συνδέεται συχνότερα με αδικήματα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ναρκωτικών. Η πολιτική της απαγόρευσης και της καταστολής σκοτώνει, ενώ η κόκα και η πρέζα θερίζουν...

Μετά την τεράστια διόγκωσή του κατά την επταετία 1995-2002, το πρόβλημα των «ναρκωτικών» φαίνεται να κινείται σε σχετικά σταθερά αλλά ανησυχητικά επίπεδα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Για μείωσή του βέβαια ούτε λόγος. Οι αριθμοί ήταν και είναι αμείλικτοι αλλά απέχουν δυστυχώς πολύ από την ζοφερή πραγματικότητα που είναι ακόμα πιο σκληρή.

Σύμφωνα με στοιχεία από την τελευταία ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ, 2007), το 2004 είχαμε πάνω από 260 νεκρούς, το 2005 περισσότερους από 340 και το 2006 περισσότερους από 280, οι καταγεγραμμένοι χρήστες ηρωίνης είναι περίπου 20.000. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2007 στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 12.769 άτομα κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, στις φυλακές 4.660 άτομα από τους συνολικά 10.849 κρατούμενους (45%) εκτίουν ποινή για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και από αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία (91%) είναι έγκλειστοι για κατοχή και χρήση! Στην Ελλάδα οι συνδεόμενοι με τα ναρκωτικά θάνατοι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 7% του συνόλου των θανάτων ατόμων ηλικίας 15-39 ετών, από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη των 25 (ΕΚΤΕΠΝ, 2006). Και όλα αυτά όταν το κόστος της φυλάκισης για κάθε εξαρτημένο είναι τετραπλάσιο απ' ό,τι το κόστος ενός θεραπευτικού προγράμματος εσωτερικής διαμονής και οχτώ φορές μεγαλύτερο απ' αυτό ενός προγράμματος ημερήσιας φροντίδας που βρίσκεται μέσα στην κοινωνία.

Είναι πραγματικά εγκληματική αυτού του είδους η αντιμετώπιση γι’ αυτό και η Κοινωνία των Πολιτών, ο καθένας από εμάς πρέπει να αντιδράσει! Όπως και αντιδράει...

Το πρώτο Σάββατο του Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης ως μια συμβολική διεκδίκηση για δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών». Γιορτάζονται οι ατομικές ελευθερίες και το δικαίωμα σε πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του «χρήστη» από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.

Το 2008 εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλο το κόσμο γιορτάζοντας και διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους. Στην Ελλάδα συνεχίζοντας μια προσπάθεια 20 χρόνων και σε συνεργασία με το διεθνές κίνημα ξεκινήσαμε από το 2005 μια πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση της νεολαίας γύρω από το ζήτημα της ευρείας κατανάλωσης και της αλόγιστης χρήσης ουσιών, της πολυτοξικομανίας αλλά και των ωφελειών της αντιαπαγορευτικής προσέγγισης μείωσης της βλάβης.

Συνεχίζουμε και φέτος με ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 2, 8 και 9 Μάη και ευελπιστούμε στη συμμετοχή όλων όσων υποστηρίζουν τις παρακάτω θέσεις:

Αναγνωρίζοντας ότι η χρήση ουσιών είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο υπαρκτό από τα βάθη της ιστορίας και ότι η κατανάλωση ουσιών εξ ορισμού δεν αποτελεί έγκλημα ή ποινικό αδίκημα, αλλά είναι ζήτημα αυτοδιάθεσης, προσωπικών επιλογών και ελευθεριών, διεκδικούμε από τη Πολιτεία να αναθεωρήσει την πολιτική της και να λάβει σοβαρά υπόψη τους παρακάτω άξονες προτάσεων.

1) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΟΤΡΟΠΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΠΟΥ:

Α) Θα στηρίζεται στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και το διαχωρισμό των ουσιών με βάση την επικινδυνότητά τους.

Β) Θα εναρμονίζεται με την επιστημονική γνώση

Γ) Θα αποσκοπεί στη προστασία της δημόσιας υγείας και των χρηστών, στον περιορισμό της διάδοσης των απαγορευμένων ουσιών στους ανήλικους και τον περιορισμό της χρήσης και της κατάχρησης γενικότερα.

2) ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΟΤΡΟΠΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Αναθεώρηση της ποινικής αντιμετώπισης των χρηστών ουσιών κατά τα πρότυπα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών όπου επιβάλλονται θεραπευτικές εναλλακτικές λύσεις ή διοικητικές κυρώσεις (π.χ. δέσμευση διπλώματος οδήγησης ή χρηματικά πρόστιμα για τη κατανάλωση σε δημόσιους χώρους) και όχι ποινές φυλάκισης.

3) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΜΗ-ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ)

Α) Αποποινικοποίηση της προμήθειας και της κατοχής μικρών ποσοτήτων Κάνναβης για προσωπική χρήση. Η χρήση κάνναβης πρέπει να ρυθμίζεται κατά τρόπο ανάλογο με αυτόν που ρυθμίζεται η κατανάλωση αλκοόλ και νικοτίνης

Β) Νομιμοποίηση της καλλιέργειας μικρού αριθμού δενδρυλλίων Κάνναβης για προσωπική χρήση.

Γ) Διάθεση μικρών ποσοτήτων Κάνναβης υπό κρατική εποπτεία.

Δ) Νομιμοποίηση της Κάνναβης για ιατρικούς και θεραπευτικούς λόγους.

Ε) Νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης για κατασκευαστικούς και βιομηχανικούς σκοπούς, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

4) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΙΟΥΧΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΟΥΣ

Διάθεση αυτών των ουσιών και καθαρών συνέργων σε όλους τους εξαρτημένους χρήστες που τις έχουν ανάγκη, με ελεγχόμενη ιατρική συνταγογραφία, σύμφωνα με την επιλογή των ίδιων των χρηστών, και με στόχο την απεξάρτηση ή τη συντήρησή τους.

5) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ




1 comment:

Anonymous said...

Good day, sun shines!
There have been times of hardship when I felt unhappy missing knowledge about opportunities of getting high yields on investments. I was a dump and downright stupid person.
I have never thought that there weren't any need in big starting capital.
Now, I feel good, I begin take up real money.
It gets down to choose a correct companion who uses your money in a right way - that is incorporate it in real deals, and shares the income with me.

You can get interested, if there are such firms? I have to tell the truth, YES, there are. Please get to know about one of them:
http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...