30.1.16

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ: Nα επιτεθούμε στην επιβεβλημένη αποβλάκωση!





Την Παρασκευή 29/1/2016 το Κενό Δίκτυο στήριξε με καλλιτέχνες της ομάδας και καλεσμένους του την εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης που οργάνωσε η Συνέλευση του Κενταύρου από την Ν.Φιλαδέλφεια. Η εκδήλωση είχε πολύ καλά οργανωμένη και ισχυρή περιφρούρηση, πολύ κόσμο και έως τις 5 το βράδυ δεν είχε προκύψει το παραμικρό πρόβλημα. Δυστυχώς εκείνη την ώρα δύο νεαρά άτομα συνεπλάκησαν σε καβγά με μια ομάδα 6-7 ατόμων για ασήμαντο λόγο και μετά από λίγο το ένα άτομο από τα δύο βρέθηκε μαχαιρωμένο στο πόδι ενώ η άλλη παρέα εξαφανίστηκε. Αμέσως το πάρτυ σταμάτησε, ο κόσμος ενημερώθηκε για το αποτρόπαιο γεγονός και άρχισε να αποχωρεί απογοητευμένος ενω σύντροφοι από την περιφρούρηση και από τις δύο ομάδες φρόντισαν τον τραυματία, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν ασθενοφόρο. Την επόμενη μέρα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον τραυματία στο νοσοκομείο ενημερωθήκαμε πως ο καβγας ξέσπασε εντελώς ξαφνικά και αναίτια  καθώς οι δύο προσπαθούσαν απλά να περάσουν ανάμεσα στους υπόλοιπους και ο ένας σκούντησε τον άλλον. Αν και το τραύμα ήταν σοβαρό το παιδί αναρρώνει και δεν συντρέχει κάποιος άλλος κίνδυνος για την υγεία του.

 Δυστυχώς...πράγματι, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα πολλά προβλήματα σε αυτό τον κόσμο μέχρι να θεωρήσουμε το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα επιτυχημένο ή να αισθανθούμε ότι ζούμε σε "ιδανικές συνθήκες συνύπαρξης". Τα πάρτυ, οι μαζώξεις, τα φεστιβάλ, οι πλατείες, οι διαδηλώσεις δεν βρίσκονται σε έναν "άλλο κόσμο", αναπνέουν τον ίδιο τοξικό αέρα που διαπνέει όλες τις σχέσεις μας εδώ που ζούμε. Υπάρχει πολύ βία, πολλά ψυχολογικά κόμπλεξ, πολύς ρατσισμός, πολλές κρυμμένες εντάσεις, πολύ μίσος, πολύ ηλίθια χρήση εθιστικών ναρκωτικών, πολύ κοκαΐνη, ηρωίνη και χάπια διάφορα, πολλοί μάτσο-τσαμπουκαλεμένοι τύποι που όταν συναντιούνται μεταξύ τους παίζουν το κεφάλι τους σε ηλίθιους καβγάδες και παράλογες πράξεις. 

Υπάρχουν πολλά ψέματα, πολλές φήμες, πολλές μαλακισμένες συμπεριφορές, το ύφος του καθένα, η αποχαύνωση, η αποξένωση, η εγωπάθεια. Υπάρχουν επίσης πολλοί, που περιμένουν να επανεπιβεβαιώσουν την παραίτηση και την αδιαφορία τους, καραδοκούν για να δουν τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας να αποτυγχάνουν και να χανόμαστε και εμείς μέσα στην επιβεβλημένη αποβλάκωση και την γενικευμένη απάθεια. 
Όλα αυτά τρυπώνουν μέσα στα πάρτυ, τα πάρκα, και τις λεωφόρους όπως τρυπώνουν μέσα στις καρδιές μας, στις μέρες και τις νύχτες μας, τρυπώνουν από παντού, από την τηλεόραση, απ' τις αυλές των σχολείων και των πανεπιστημίων, τους χώρους εργασίας, από τις κεντρικές πλατείες και τα περίχωρα, από τις κυριλέ περιοχές και από τις φτωχογειτονιές του κόσμου. 

Το να επιτεθούμε στην προσωπική μας ηλιθιότητα και στην μαζική αποβλάκωση απαιτεί την πολιτισμική δράση πολλών και διαφορετικών πρωτοβουλιών, απαιτεί πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, απαιτεί την εντατική πολιτισμική εργασία πολλών ανθρώπων. 

Δεν θα θυσιάσουμε καμιά πλευρά της Ελευθερίας για χάρη της "τάξης" και της ευπρέπειας, δεν θα γίνουμε πολιτοφυλακή, δεν θα εξαναγκάσουμε κανένα να δεχθεί τις απόψεις μας. Εμείς όμως, με όλους τους φίλους μας, θα προσπαθήσουμε να αντισταθούμε στην αποβλάκωση, την εγωπαθή βία, την μικροαστική δουλικότητα, τον ελιτίστικο σνομπισμό και την αποκτήνωση που παράγει και μας επιβάλει αυτό το πολιτισμικό, οικονομικό και πολιτικό μόρφωμα μέσα στο οποίο αναγκαστήκαμε να ζούμε.

Θα προσπαθήσουμε να βρούμε όλους τους πιθανούς τρόπους, για να αλλάζουμε μέσα από την δράση μας και τις Δημόσιες Εφήμερες Αυτόνομες Ατμόσφαιρες, αυτή την συνθήκη. 
Σε ένα Κόσμο που οδηγείται στην καταστροφή απ’ τους ηγέτες και τους καθοδηγητές του, ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από την αυτό-καταστροφή είναι να αγωνιστείς για την καταστροφή του συστήματος, και αυτό είναι που προσπαθούμε μέσα από δεκάδες μικρές και μεγαλύτερες δράσεις.

Να καταστρέψουμε την άγνοια, την εκμετάλλευση, την αλλοτρίωση, τον ατομικισμό, την αδιαφορία, τον ρατσισμό, να καταστρέψουμε αυτό το καταστροφικό οικονομικό και κυβερνητικό σύστημα και να αποτινάξουμε μέσα από την καρδιά μας τους νόμους του, τις ιδέες του, τις λανθασμένες επιλογές του, τις αυταπάτες του και τους ψεύτικους περιορισμούς του. Ελπίζουμε μέσα στα χρόνια να ταξιδέψουμε μαζί και να βρούμε συμμάχους, συντρόφους, εραστές και φίλους που να μπορούμε να πολεμάμε μαζί.

ΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ,
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


ΚENO ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.blogspot.com 

27.1.16

UNDERGROUND RESISTANCE PsyTrance AΣΟΕΕ Fr.29.1.2016








UNDERGROUND RESISTANCE 
PSYCHEDELIC TRANCE EXPERIENCE

FRIDAY 29 JAN. 2016 | starts 23.00 |


ΑΣΟΕΕ Οικονομική Σχολή Αθηνών 

(Πατησίων 76 / Πλ.Βικτωρίας)


23.00-01.00  WAR (Void Network)
01.00-02.00  CACTUS ARISING 
                     (Timewarp rec / Void Network)
02.00-03.00  RISING GALAXY
03.00-04.30  JUNIOR X (Void Network)
04.30-0.530  CRYSTAL ZERO 
                     (Void Network)
05.30-07.00  DR. SAMMY (Blacklite rec.)


visual art: 
VOID OPTICAL ART LABORATORY

facebook event:
https://www.facebook.com/events/979876035420843/
share it / invite all friends!


To σύνολο των εσόδων θα διατεθεί 
για την οικονομική ενίσχυση
της Συνέλευσης του Κενταύρου
περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημα 
και την ευρύτερη δράση του: 
http://kentauros.espivblogs.net/

Mε την υποστήριξη:

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ
http://voidnetwork.blogspot.com/


ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ! 

22.1.16

UNDERGROUND RESISTANCE Psychedelic Trance Experience FR. 22/1/2016 NOMIKH Athens Law School



 








UNDERGROUND RESISTANCE 
PSYCHEDELIC TRANCE EXPERIENCE

FRIDAY 22 JAN. 2016 | starts 23.00 |
NOMIKH Σχολή Αθηνών - Ακαδημίας 45
Athens Law School - Akademias str. 45

23.00-01.00 WAR (Void Network)
01.00-02.30 JUNIOR X (Void Network)
02.30-03.30 CRYSTAL ZERO (Void Network)
03.30-05.00 IRAKLIS MINDPHASER (Natural High)
05.00-06.00 UNDERVERSE (Natural High)
06.00-07.00 ROLLING DICE (Natural High)


To σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για την οικονομική στήριξη της συλλογικής κουζίνας ΕΑΤ ΤΗΕ RICH!, του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Νοsotros που καλύπτει καθημερινά
τις ανάγκες χώρων στέγασης και αλληλεγγύης προσφύγων.

The full amount of income from the event will be donated as an economic support for the collective kitchen EAT THE RICH! from the Free Social Space NOSOTROS-Exarchia that in a daily basis supports the needs of movement's areas and projects of accomodation and solidarity to the refugees

διοργάνωση / organised by:
συλλογική κουζίνα / collective kitchen EAT THE RICH!
https://www.facebook.com/NosotrosSocialCentre/?fref=ts

με την υποστήριξη / supported by:
ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ / VOID NETWORK
http://voidnetwork.blogspot.com/
NATURAL HIGH
https://www.facebook.com/naturalhighfamily?sk=wall

13.1.16

Μαζεύουμε τις ελιές στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια / we collect the olives from the trees of the Occupied Park of Exarchia in 16/1/2016









The years had passed from the social insurrection of 2008 that created the Occupied Park of Exarchia. Now we are ready to collect the olives from the olive trees of the Park in Navarinou str. and we invite you all to celebrate in Sat.16/1/2016 in 11.30

Μαζεύουμε ελιές, 
κλαδεύουμε και 
ενημερωνόμαστε για την κομποστοποίηση,
στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, 
στα Εξάρχεια,
το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ώρα 11:30 


Ο χειμώνας έχει έρθει και είναι καιρός να συλλέξουμε τους καρπούς από τις ελιές που μεγαλώνουν στο κατειλημμένο parking - πάρκο Ναυαρίνου, μέσα στην καρδιά της πόλης, στη γειτονιά των Εξαρχείων, ήδη από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Αντιμετωπίζοντας την κρίση και τις αντιφάσεις της, μεταφέρουμε τις αγροτικές δραστηριότητες στον αστικό χώρο, μαζεύουμε συλλογικά τους σπόρους και τους καρπούς της φροντίδας μας και αναδεικνύουμε τις αξίες της αυτοοργάνωσης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μέσα από τη συλλογική δράση.

Όπως συνηθίζεται ακόμα στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας,η συγκομιδή της ελιάς είναι παραδοσιακά ένα γεγονός που απαιτεί και συγκεντρώνει την υποστήριξη της κοινότητας καθημερινά. Έτσι, και η συγκεκριμένη εκδήλωση στο πάρκο εντάσσεται σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν οι υπάρχουσες κοινότητες της πόλης και να δημιουργηθούν νέες, μέσα από το κάλεσμα σε άτομα και συλλογικότητες για να συμμετάσχουν σε αυτή τη συνεργατική δράση.

Ετοιμάσαμε τα χτένια και τα λιόπανα και σας περιμένουμε!

Η εκδήλωση είναι η πρώτη μιας σειράς αντίστοιχων δράσεων που οργανώνονται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου από τις ομάδες σποροφύλαξης στην Αττική, ένα δίκτυο συλλογικοτήτων που μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο ως πηγή ζωής, ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.  Το δίκτυο δίνει έμφαση στη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων και φυτών, στη διατροφική αυτάρκεια, τις αστικές καλλιέργειες, τη δημιουργική αλληλεπίδραση με τον αστικό χώρο.
Στο δίκτυο σποροφύλαξης συμμετέχουν οι ομάδες: Αιγίλοπας/Βοτανόκηπος - Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα "Τα Σπόρια" - Αστικός Αγρός Χαλανδρίου - Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό -  Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου - Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης - Δια.Σπο.Ρα - Δρυάδες - Νέα Γουινέα - Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα - Πελίτι Αθήνας - Το Περιβόλι της Νίκαιας - Σπόροι Ζωής
Τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τις διαφορετικές ομάδες που συμμετέχουν στο δίκτυο θα τις βρίσκετε εδώ:  ΣΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ  https://sporoistinpoli.wordpress.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...